Pagina's

zaterdag 1 maart 2014

Hapjes van foie gras op pastinaak



Dit is toch het allerlaatste uit mijn kerstvoorraad. Hierna ga ik echt over op voorjaarsrecepten.

Ingrediƫnten:
Foie gras, liefst vers en anders uit blik
Chutney van cranberry's zelfgemaakt, of uit pot. 
Ik had nog potjes vijgenkonfijt en  uien- frambozenkonfijt van de Lidl
Pastinaken

Bereiding:
Schil de pastinaken in snijd rondjes van 1 cm dik uit het dikste gedeelte. Bewaar de rest voor de soep.
Zout de plakjes en stoom ze ongeveer 5 minuten of tot ze net zacht zijn.
Laat ze afkoelen en bestrijk ze met de chutney.
Snij de foie gras in kleine stukjes en verdeel ze over de pastinaakplakjes.
Besprenkel ze met peper en fleur de sel.

Gebaseerd op een recept uit de Franse Elle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten