Topkoks Gordon Ramsay, Robert Kranenburg, Ron Blaauw, ze doen allemaal in hamburgers. Dus waarom wij niet. Ein bisschen Schadenfreude zullen ze wel hebben, mochten ze mijn mislukte foto zien.
Ingrediƫnten
400g rundergehakt
200g ricotta kaas
4 lente-uitjes , fijngehakt
1 el kappertjes
1 takje rozemarijn alleen de blaadjes
zout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie , om te bakken
Voor de relish:
100g zongedroogde tomaten
1 eetlepel sherry-azijn
Om te serveren
6 ciabatta broodjes
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom het gehakt,de ricotta, lente-uitjes, kappertjes en rozemarijnnaaldjes. Maak goed op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Vorm met je handen ballen ongeveer zo groot als je handpalm.
- Bak ze in de pan in de olijfolie gedurende 6-8 minuten per kant.
- Voor de relish: snijd de zongedroogde tomaten en meng met een beetje van de olie uit het potje. Voeg de sherry azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de hamburgers royaal met de zongedroogde tomatenrelish. Serveer op de broodjes.
Uit Nigel Slater's dish of the day. Was wel lekker met die tomatenrelish.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten