Ik schreef al eerder dat Toscaanse peentjes met balsamico zo lekker zijn. De gekleurde wortels zijn te mooi om ze aan stukjes te snijden.
Ingrediƫnten:
750 g wortel, liefst in diverse kleuren, geschild
zeezout en zwarte peper uit de molen
1/2 bol knoflook, de helft van de tenen geplet, de helft heel gelaten
extra vierge olijfolie
een paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes
een paar takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
balsamicoazijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de worteltjes in een grote pan en giet er zo veel water bij dat ze helemaal onderstaan. Strooi er zout bij en laat ze aan de kook komen. Laat ze 15 tot 20 minuten koken tot ze net zacht zijn, giet ze af snijd heel grote wortels doormidden.
- Doe de smaakmakers er bij terwijl de groenten nog warm zijn: hussel de wortels door elkaar met de geplette tenen knoflook en een scheut olijfolie en voeg een beetje zout en peper toe. Doe het balsamico en de tuinkruiden erbij en hussel nogmaals.
- Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 30 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten