Pagina's

zaterdag 13 juni 2015

Doperwtjessalade met gemarineerde feta en gedroogde peper met lamskoteletjes van Ottolenghi




Salade van doperwtjes met munt is altijd lekker en het gedroogde pepertje geeft het net iets extra's.

Ingrediënten voor 4 personen:

1,5 el venkelzaad, geroosterd en gekneusd
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde munt
2 tenen knoflook, fijngemaakt
1 tl gedroogde chilivlokken
100 ml olijfolie

60 ml rode-wijnazijn
zout
200 gr feta, in de breedte gesneden in repen van 2,5 cm 
400 gr fijne doperwtjes, vers of diepvries
50 gr rucola
1/2 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
4 lamskoteletten

Bereiding:

  1. Doe de eerste zes ingrediënten in een klein schaaltje met 3 el van de azijn en een tl zout.
  2. Leg de koteletten in een grote schaal en lepel er een derde van de marinade over met een halve tl zout. Wrijf met je handen de marinade in de koteletten en laat ze minstens een uur in de ijskast staan.
  3. Meng de repen feta met de rest van de marinade en zet ook in de ijskast.
  4. Verhit de oven voor op 220C. Zet een grillpan op hoog vuur. Als de pan gloeiendheet is leg je de koteletten erop en gril ze 4 minuten, draai ze halverwege. Ze moeten mooie grillstrepen vertonen. Doe het vlees over in een ovenschaal en rooster ze verder vijf tot zeven minuten, tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat het vlees een paar minuten rusten.
  5. Doe de diepvriesdoperwtjes in een zeef en giet er een ketel kokend water over. Meng voorzichtig de erwtjes met de ui, de de resterende azijn en de gemarineerde feta. 
  6. Verdeel de salade over de borden, leg er een lamskotelet naast en serveer meteen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten