Het gerecht heet peperoni ripieni, gevulde paprika's, maar ze zijn meer gestapeld dan gevuld. Hier heb ik een schaaltje met 2 paprika's gemaakt; hieronder geef ik het recept met 6 paprika's. Meestal eet ik gegrilde paprika's als salade, maar zo'n warme schotel is ook wel lekker.
Voeg meer of minder kaas toe, kappers, olijven, ansjovis, waar je maar zin in hebt.
Ingrediƫnten:
6 grote rode paprika's
extra vergine olijfolie
vers geraspte pecorino romano kaas (ongeveer 1 (cappuccino)cup)
Krenten of rozijnen (ongeveer 1/2 cup)
Pijnboompitten (ongeveer 1/2 cup)
Peterselie
Zout
Bereiding:
- Gril de paprika's, verwijder het zwartgeblakerde vel en maak ze schoon. Snij de paprika's in brede lamellen.
- Giet wat olie op de bodem van een ovenschaal. Leg een laag paprika's in de schaal.
- Bestrooi met ongeveer 1/2 cup geraspte kaas, ongeveer 1,4 cup rozijnen en 1/4 cup pijnboompitten. Verdeel er de helft van de peterselie over.
- Besprenkel met olijfolie, zout en versgemalen peper (en met wat je nog meer lekker vindt, kappers, olijven enz.)
- Herhaal met een nieuwe laag - paprika's. kaas, rozijnen, pijnboompitten, peterselie, olijfolie, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak ongeveer 30 minuten in een oven op 200C tot de kaas gesmolten is. Eet met knapperig warm brood.
Recept van trattoria Campagnolo in Napels, '‘Qui si mangia bene e si spende poco’ - 'Hier eet je goed en besteed je weinig' En dat moeten we hebben.
Uit:
Dat is die schrijfster van Een huis in Toscane. Daar stonden ook wat recepten in. Wel weer zin om het weer te lezen, echt een vakantieboek.
BeantwoordenVerwijderen