De pimentón geeft een extra rokerig accent aan de gegrilde tonijn.
Ingrediënten:
2 tl knoflook uit de knijper
peper en zout
3 tl pimentón de la Vera (Spaanse gerookt paprikapoeder)
2 el extravergine olijfolie
2 tonijn- of zwaardvissteaks
ruim 1 dl mayonaise
citroensap
Bereiding:
Verhit de grillplaat of de ovengrill.
- Mix 1 tl knoflook, 1,5 tl pimentón, peper en zout met de olijfolie. Kwast een kant van de vis in, (als ze in de oven gaan smeer je beide kanten in) leg ze op de grillplaat met de sauskant beneden, en kwast de andere kant in. Gril ze in 5 tot 10 minuten.
- Maak ondertussen de mayonaise met de resterende knoflook en pimentón; voeg een beetje citroensap toe. Serveer de vis met de knoflookmayonaise.
Recept Mark Bittman voor de NewYork Times uit A bit Of Spice, A Hint Of Smoke.
Lees hier meer over Pimentón de la Vera
Geen opmerkingen:
Een reactie posten