In mijn 'Spaanse tijd' schoof ik regelmatig aan bij de albañiles, de bouwvakkers. Op het formica tafeltje lag steevast een berg tuinbonen, die het glas 'tinto' vergezelden.
In Sicilië zal het niet veel anders geweest zijn; de zeevarende volken rond de Middellandse Zee namen de goede dingen van elkander over.
Later veranderden de tuinbonen in Sicilië eenvoudigweg hun status en naam en werden antipasta:
In Sicilië zal het niet veel anders geweest zijn; de zeevarende volken rond de Middellandse Zee namen de goede dingen van elkander over.
Later veranderden de tuinbonen in Sicilië eenvoudigweg hun status en naam en werden antipasta:
Ingrediënten
400 g zeer jonge tuinbonen
200 g pecorino
60 ml extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
zeezoutvlokken
Bereiden:
Dop de tuinbonen. Als ze heel jong zijn, hoeven ze niet geblancheerd en
gepeld te worden.
Schaaf de pecorino over de bonen en sprenkel er olijfolie over.
Bestrooi met zout en serveer.
Dit is een gerecht dat het beste in de lente gemaakt kan worden, wanneer
de tuinbonen vers en jong zijn.
Uit: Lente in Sicilië
Uit: Lente in Sicilië
Geen opmerkingen:
Een reactie posten