In het voorjaar gaan de bewoners rond de Middellandse Zee helemaal los met artisjokken en tuinbonen. Wij niet, bij ons zijn deze groenten nog steeds niet zo ingeburgerd. Deze minestra heb ik met diepvries tuinbonen gemaakt, want voor 500 gr tuinbonen heb je minstens twee kilo ongepelde bonen nodig, een tijdrovend karweitje en uitermate geschikt om je gedachten de vrije loop te laten, maar nu even niet. De jonge verse tuinbonen koop ik voor een hapje bij de borrel, zoals deze met olijfolie en pecorino of manchego.
De minestra maakte ik omdat ik het er vrolijk uit vond zien, en het was nog best lekker ook.
Ingrediƫnten:
500 gr tuinbonen schoongewicht (vers of diepvries)
1 kleine ui
1 knoflookteen
1 stengel bleekselderij
1 bosje peterselie
2 pruimtomaten
50 gr gerookt spek
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 lepels olijfolie
2 liter bouillon (van blokjes)
150 gr (Italiaanse) rijst
Bereiding:
- Snij het spek klein en bak het een paar minuten zachtjes in een pan met de olie.
- Voeg de kleingesneden ui en knoflook toe, laat zacht worden en doe er vervolgens de kleingesneden bleekselderij met de peterselie en de gepelde tomaten, zaden verwijderd en grof gesneden, bij.
- Roer er de tuinbonen door zodat ze de smaak van de smaakmakers opnemen, giet de kokende bouillon erbij en laat vervolgens 30 minuten koken (geldt alleen voor de verse bonen). Voeg de rijst toe en laat nog eens 20 minuten zachtjes koken.
- Serveer de minestra lauw, en geef er geraspte Parmezaan bij.
Recept uit Donna Moderna
,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten