400 gr Puy-linzen
2 laurierblaadjes
4 courgettes, bijgesneden
4 rode paprika's
olijfolie om te grillen
350 gr zongedroogde en gemarineerde of halfgedroogde tomaten in olijfolie
2 rijpe avocado's
sap van 1 citroen
8 el gehakte bieslook
8 el gehakte bieslook
bosje basilicum, blad gescheurd
zeezout en versgemalen peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C
- Kook de linzen ongeveer 15 minuten in de bouillon met de laurier tot ze net gaar zijn. Giet af en laat afkoelen in een grote kom.
- Snijd intussen de courgettes en paprika's in niet al te kleine blokjes. Schep om met olijfolie en maal er zout en peper over. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat en zet 12-15 minuten in de oven tot ze zacht zijn en licht kleuren aan de randen. Laat afkoelen.
- Giet de tomaten af, bewaar de olie, en hak ze klein. Voeg 1-2 el van de bewaarde olie toe aan de linzen. Voeg tomaten, courgette en paprika toe en breng royaal op smaak.
- Snijd voor het opdienen de avocado's in blokjes en roer ze met de citroensap, bieslook en basilicum door de afgekoelde linzensalade.
Uit: Koken als een chef van Gordon Ramsey
Wat een fantastisch recept. Echt genieten.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen!
BeantwoordenVerwijderen