De ricotta wordt eerst gebakken waardoor hij iets steviger en romiger wordt.
Je kunt de groenten van tevoren kleinsnijden en pas later in de oven doen.
Ingrediƫnten:
2 rode uien
1 courgette
1 paprikamix
1 rode peper
250 g romaatjes
4 el arachideolie
1 el gedroogde oregano
2 el balsamicoazijn
2 tl zeezout
250 g ricotta
15 g munt
Ovenschaal of bakblik 25 x 35 cm
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om.
- Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om. Schuif gelijk met de groenten de ricotta onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.
- Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.
Recept uit de AllerHande van april 2015.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten