20 of 24 grote garnalen (maat 16/20), gepeld en schoongemaakt
1 groot ei
1 kleine knoflookteen
¼ tl zout
¼ tl gemalen zwarte peper
1 el peterselieblad
3 sneden witbrood, gemalen in de keukenmachine (1/2 cup)
2 el neutrale olie
1 el roomboter
Salade
Waterkers of veldsla
1 el sherry-azijn
3 el walnoot- of olijfolie
¼ tl zout
¼ tl gemalen zwarte peper
Bereiding:
Snijd ongeveer 1 cm van de staartjes van de garnalen af en doe deze
samen met de 4 kleinste garnalen in de kom van de keukenmachine. Voeg het ei,
de knoflook, zout en peper toe en laat de motor 20 seconden draaien. Duw de
pasta met een spatel naar beneden, voeg de peterselie toe en laat de motor nog
15 tot 20 seconden draaien, tot een stevig en glad mengsel. Schep de mousse in
een kom. Je hebt nu ongeveer 1 (cappuccino)kop.
Verdeel nu de overige garnalen
in 4 porties. Leg ze per 4 of 5 stuks tegen elkaar op een bord (zoals je ze aan een
stokje zou rijgen). Leg een rijtje van 4 of 5 garnalen op je handpalm. Bestrijk de
portie met ongeveer 1,5 el van de garnalenmousse. Bestrooi met het
brood-paneermeel en druk de kruimels zachtjes in de mousse. Leg ze op
vershoudfolie. Met een spatel draai je de
garnalenkoekjes om en bestrijk je de
andere kant eveneens met de mousse en de broodkruimels. Dek af en bewaar in de
koelkast.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan tot het dampt. Leg voorzichtig
de garnalenkoekjes in de pan en bak ze zachtjes 3 minuten, of tot goud bruin.
Draai ze heel voorzichtig en bak ze nog 3 minuten aan de andere kant. Doe een
deksel op de pan en zet apart.
De salade:
Verwijder de wortelaanzet van de waterkers. Meng de sherry-azijn,
olijfolie, peper en zout in een schaal. Net voor het opdienen de waterkers
bijvoegen en goed omscheppen. Verdeel de salade over de borden en leg er een
door midden gesneden garnalenkoekje op.
Was wel lekker.
Was wel lekker.
Recept uit Essential Pepin. Hier staat het filmpje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten