Ingrediƫnten:
12 st. coquilles
500 ml
gembersiroop
100 ml
oestersaus
2 blaadjes
djeroek peroet (citroenblad, toko), in dunne reepjes
20 g
gefermenteerde zwarte boontjes (toko)*
2 bosuitjes,
in schuine ringen
1 rode
peper, in schuine ringetjes
olie om in te bakken
Voor de
rauwkost van paksoi:
100 ml
rijstazijn
100 ml
gembersiroop
½ tl
vijfspecerijenpoeder
½ tl
kerriepoeder
1 struik
paksoi
Bereiding salade:
- Breng voor de salade de rijstazijn en gembersiroop met de vijfspecerijenpoeder en kerriepoeder aan de kook. Laat de saus inkoken tot er nog ca. 150 ml van over is. Laat de dressing afkoelen.
- Snijd de stengels paksoi van de struik en snijd de bladeren weg. Snijd de witte stengels in ruitjes van 2 cm breed. Schep de paksoiruitjes door de dressing.
Bereiding nam-keesaus:
Breng in een pan de
gembersiroop met oestersaus en djeroek poeroet aan de kook en laat de saus
inkoken tot nog een derde van over is. Roer de
zwarte boontjes erdoor en laat de saus afkoelen.
Bakken coquilles:
Verhit wat
olie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten.
Schenk de nam-keesaus erover.
Bord opmaken:
Schep op
vier borden drie bergjes paksoisalade en zet de coquilles ertussen.
Strooi over
het geheel nog wat rode peper en bosui.
Het was heel lekker.
(Recept van
strandrestaurant Zout in Zandvoort, die hierbij ook springrolls van Pekingeend
serveert).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten