Deze salade Savoyarde maakte ik met Diots de Savoie worstjes en Abondance kaas uit de Savoie van de Lidl uit de Franse week. Een stevige salade werd het, geschikt voor na het skieën of een fikse bergwandeling in de sneeuw. Niets mag je er echter van weerhouden om hem na een frisse boswandeling te serveren met Hollandse kaas en Gelderse worst.
Ingrediënten voor de salade Savoyarde:
Filodeeg of
brick vellen
Gemengde salade
met eikenblad
½ Reblochon
2 diots (rookworstjes)
Walnoten
1 el honing
Hazelnootolie
Gesmolten boter
Balsamico-azijn
Peper en
zout
½ sinaasappel
½ venkel
Bereiding:
Verwarm de
oven voor op 220⁰C
- Bestrijk het filo- of brickdeeg met gesmolten boter.
- Snijd p.p. een punt van 1/6 reblochon. Wikkel de kaas in het filo/brickvel. Plaats de pakketjes in de oven en bak ze in ongeveer 5 minuten krokant.
- Snij ondertussen de worst in plakjes en bak ze in een droge koekenpan.
- Maak een vinaigrette van 1 el azijn en 3 el olie, peper en zout, klop er een koffielepel vloeibare honing door.
- Dresseer de salade op een bord. Garneer met schijfjes sinaasappel en geschaafde venkel. Sprenkel er de vinaigrette overheen.
- Haal de kaaspakketjes uit de oven, leg er een p.p. op de salade, voeg de stukjes worst toe en dien op.
Erg lekker recept uit Cuisinez comme un Chef.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten