Ingrediënten:
800 gram (of
voor grote eters een ruime kilo) geschilde vastkokende aardappelen in plakjes
van driekwart centimeter dik
2 grote
uien
flinke klont
boter
200 gram
gerookt ontbijtspek
Eventueel naar
wens een klein scheutje room, bouillon of witte wijn
dikke
plakken Reblochon of Tomme de Savoie of desnoods jonge Goudse kaas
Bereiding:
- Snijd voor vier personen 800 gram (of voor grote eters een ruime kilo) geschilde vastkokende aardappelen in plakjes van driekwart centimeter dik. Kook ze 8-10 voor in ruim kokend water en laat ze daarna goed uitlekken.
- Intussen smoor je twee grote uien in ringen zachtjes gaar in een flinke klont boter en snijd je 200 gram gerookt ontbijtspek in dikke repen.
- Bak het spek even in het vet van de uien en meng de aardappelplakjes en uiringen erdoor.
- Doe dit een een ovenschaal of verdeel dit alles over kleine ovenschaaltjes met naar wens een klein scheutje room, bouillon of witte wijn erover en dek alles af met dikke plakken Reblochon of Tomme de Savoie. Dit zijn heerlijk kazen uit de Savoie, romig maar met veel smaak. Ook te vervangen door brie of jonge Goudse kaas.
- Bak de tartiflettes in een warme oven van 180 °C in 20-25 minuten licht bruin en gaar.
Clara ten
Houte de Lange
Geen opmerkingen:
Een reactie posten