Lekkere appels uit de oven met peper, cayenne, knoflook en witte wijn. Daar bij een karbonade in rodewijnsaus.
Ingrediënten:
4 stevige appels, klokhuis verwijderd en in 8 parten gesneden
zout en grof gemalen peper
mespunt cayenne
1 tl fijngemaakte knoflook
125 ml halfzoete witte wijn als muscatel of niet droge Riesling
3 el extra vergine olijfolie
4 varkenskarbonades zonder bot
meel
2,5 dl stevige rode wijn
Bereiding:
Verhit de oven voor op 200 gr.
- Meng een flinke snuf zout, een paar draaien van de pepermolen, de cayenne en de knoflook en strooi dit over de appels. Leg de appels in een ovenschaal, schenk er de witte wijn over en bak tot de appels verschrompelen maar nog sappig zijn, in ongeveer 15 minuten.
- Verhit ondertussen de olie in een pan waar de karbonades in passen. Bestrooi de karbonades licht met het meel en schroei ze aan beide zijden dicht in ongeveer een minuut; ze hoeven niet bruin te worden. Voeg de rode wijn toe en regel het vuur zodat het mengsel flink borrelt. Bak de karbonades, draai ze af en toe om, tot ze een donkere kleur hebben en gaar zijn en de wijn gereduceerd is tot een siroop; ongeveer 10 minuten. Strooi peper en zout over het vlees.
- Serveer het vlees en lepel er de rode wijnsaus over, naast de appels, met een beetje ingekookte witte wijn.
Recept Mark Bittman
Was lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten