Pagina's

maandag 17 oktober 2016

Rode bieten- en tomatensoep met stukjes biet




Deze supergezonde soep is van Sweetgreen (klik hier voor de website) een trendy restaurantketen, een soort saladbar, met alleen supergezonde producten van het seizoen, zo mogelijk uit de nabije omgeving.

Ingrediënten voor 6 pers.:
2 grote bieten (ongeveer 700 gr) gepeld en in stukjes gesneden van 0,5 à 1 cm
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2  middelgrote wortels, in stukjes van 0,5 à 1 cm
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 blikken hele Italiaanse pruimtomaten (ongeveer 800 gr), in grove stukken
3 /4 tl komijn plus extra voor garnering
1 /4 tl cayennepeper plus extra voor de smaak
zeezout
volle Griekse yoghurt
1 el extravergine olijfolie


Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak in 8 minuten op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht, roer af en toe.
  2. Voeg de tomaten met sap. de bietjes, wortel, 3 /4 tl komijn en 1 /4 tl cayennepeper toe. Voeg zoveel water bij dat de groenten 1,5 cm onder staan, strooi er peper en zout over. Breng aan de kook, doe de deksel schuin op de pan en laat de groenten zachtjes koken in ongeveer 1 uur of tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat tenminste 30 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  3. Verhit de soep en maak op smaak met zout, komijn en cayenne. Serveer met een dot yoghurt en een mespunt komijn.


De soep kan 3 dagen in de koelkast bewaard worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten