Een heerlijk gerecht, niet moeilijk te maken en geschikt voor feestelijke dagen. Heek of merluzza vind je vooral op de markt.
Ingrediënten:
1 staartstuk van een heek, schoongemaakt en in twee grote filets
1 prei, het witte gedeelte en een beetje van het groen, heel fijn gesneden
100 gr champignons in plakjes
8 grote garnalen
olijfolie
witte wijn
peterselie
zout en peper
3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
citroensap
Bereiding:
- Bak in een koekenpan in een beetje olie de knoflook goudbruin. Voeg de fijngesneden prei erbij.
- Was de vis, droog af met keukenpapier.
- Doe de champignons in de pan met de knoflook en prei en laat ze een paar minuten op middelhoog vuur sudderen. Bestrooi met zout en peper.
- Pel de garnalen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij het champignonmengsel en draai het vuur hoog.
- Leg een deel van de staart in een ovenschaal, bestrijk met de inhoud van de koekenpan en
- bedek met het tweede deel.
- Maak de alioli met 2 tenen fijngemaakte knoflook en de olijfolie. Goed vijzelen/mixen en een beetje citroensap en zout toevoegen.
- Bedek de vis met alioli.
- Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180C gedurende 20 minuten. Na 10 minuten giet je er een scheut witte wijn bij en de resterende grote garnalen (2 p.p.).
- Laat 5 minuten rusten en serveer.
Lekker hoor. Recept Cocinando con mamá.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten