Pagina's

woensdag 16 november 2016

Knolselderij- appel- en preisoep





Je kunt ook voor een garnering van hazelnoten en blauwe kaas kiezen. In ieder geval heeft het wel wat pittigs nodig.

Ingrediƫnten:
1 el boter
1 el olijfolie
1 gesneden prei
een gehakte ui
1/4 tl zout
1/4 tl geraspte nootmuskaat
1 tl geraspte gember
2 middelgrote appels, geschild, klokhuis verwijderd en in vieren gsneden
1 selderij knol, (ca 700 gr) geschild en in blokjes gesneden
1 liter water
1,5 dl volle melk
versgemalen peper
Piment d'espelette of gerookt paprikapoeder

Bereiding:

  1. Verhit de boter in de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Laat de boter bruin worden. Voeg de kleingesneden prei en ui toe, bak ze onder voortdurend roeren zacht en glanzend, in ongeveer 5 minuten. Voeg zout, nootmuskaat en knoflook toe en bak nog een minutt.
  2. Voeg de knolselderij, appels en water bij. Doe de deksel op de pan en draai het vuur hoog. Breng aan de kook, draai vervolgens het vuur lager en laat koken, onder af en toe roeren, tot de appels en de selderij in stukjes uiteenvallen, 30 tot 40 minuten.
  3. Pureer de soep met de staafmixer (of blender). Voeg de melk toe, proef op zout en peper.
  4. Serveer en bestuif de soep met piment d'espelette of gerookt paprikapoeder en een sliertje olijfolie.
Recept van Alana Chernila


Geen opmerkingen:

Een reactie posten