Ingrediënten:
4 schollen
2-3 el citroensap
1 el geraspte gemberwortel
kappers
2 el bladpeterselie
olijfolie
100 gr boter
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
- Wrijf de vissen in met peper en zout en leg ze met de witte kant boven op een met bakpapier bedekte bakplaat Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in 8 à 12 minuten gaar.
- Verwarm in een pannetje 100 gr boter tot ze licht schuimt en verkleurt. Roer er van het vuur af: 2-3 el citroensap, 1 el geraspte gemberwortel en 2 el gesneden bladpeterselie door.
- Leg de vissen op voorverwarmde borden en schep de botersaus erover. Garneer met de goed gewassen en gedroogde (eventueel even in de olie gebakken) kappers.
Ik heb hier de botersaus rechtstreeks op de bakplaat gegoten. Beetje dom, daarom ziet het er niet zo fraai uit. Maar het was wel heel lekker.
Recept voor tongschar uit het kookboek Nopi van Ottlolenghi - de tongschar ligt links -. Er moest eigenlijk nog 1 el zeewiervlokken of tot poeder vermalen nori over. Tja, het zou Ottolenghi niet zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten