Pagina's

donderdag 22 juni 2017

Komkommer en Fetahapje met Granaatappelpitjes



Deze lichte hapjes zijn perfect voor een zomerfeestje en ze zijn zo gemaakt. De frisse komkommer, de zoute feta en de friszure granaatappelpitjes vormen een mooie combinatie.

Ingrediënten voor 18 stuks:
1 komkommer
75 gr fetakaas, uitgelekt
1 el verse dille
1/4 tl gemalen zwarte peper
3 el granaatappelpitjes

Bereiding:

  1. Snij de uiteinden van de komkommer en schil hem. Snij de komkommer in stukjes van 1,5 à 2 cm. Verwijder het binnenste (niet tot de bodem - er moet een bakje ontstaan) met een theelepeltje, zodat er wanden van ongeveer 5 mm dik overblijven. Leg ze op een bord en zet opzij.
  2. Breek in een schaaltje de feta aan stukjes en prak het met een vork  zo smeuïg mogelijk. Voeg dille naar smaak toe en voeg peper toe, geen zout, en roer alles goed door.
  3. Verdeel de kaas over de komkommerbakjes. Schik een hoopje granaatappelpitjes op elk stukje komkommer en serveer.
Recept van Lorraine Pascale uit Lorraine Pascale: How to be a better cook
Klik hier voor de video.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten