De citroensorbet met prosecco is al heel erg lekker, maar deze sgroppino al limone is helemaal bonissima.
Ingrediënten voor 6 glazen:
500 gr. citroensorbetijs
170 ml limoncello
1 fles prosecco
30 ml wodka.
Zorg dat de champagneglazen goed gekoeld zijn en dat je de limoncello van tevoren in de vriezer legt zodat ook deze goed koud is.
Giet vlak voor het opdienen het ijs, de limoncello, de prosecco en de wodka in de keukenmachine en mix het tot een luchtig geheel (of klop het mengsel flink met een handmixer).
Giet de sgroppino vervolgens in de goed koude glazen en maak af met een rietje en een schijfje citroen op de rand van het glas.
Serveer meteen en toast op een heerlijke zomerse avond!
Recept van Ciao Tutti waarin ze schrijft:
'Een sgroppino is een kruising tussen een ijsdessert en een cocktail. Het kan geserveerd worden als toetje, maar ook als spoom, oftewel als tussendrankje. De term sgroppino zou verwijzen naar het ontknopen van een stropdas. Even ontspannen tussen de gangen door, dus. Dit drankje komt oorspronkelijk uit Veneto, de proseccoregio, maar hier in Sicilië met Siciliaanse citroenen smaakt het lekkerder dan ooit!'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten