Dit recept komt uit het kookboek van Nam Kee, het bekendste Chinese restaurant in Amsterdam, dus dan kan het niet anders dan lekker zijn. Voor de authentieke Chinese smaak moeten er echt Chinese gedroogde champignons in.
Ingrediënten voor 8 personen:
30 Chinese gedroogde champignons
2 winterwortels, geschrapt en in plakken
2 rode paprika's, in repen
400 g peultjes of sugarsnaps, schoongemaakt
200 ml olie om te frituren
2 blokken tahoe (ca. 800 g), in plakken van 1 cm dik
1 ui, gesnipperd
4 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
400 g taugé
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels oestersaus
mespunt gemalen witte peper
1 eetlepel aardappelzetmeel
Bereiding.
- Week de champignons 20-30 minuten in heet water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Spoel de champignons goed schoon.
- Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de wortel, paprika en peultjes 2 minuten. Giet de groenten af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie om te frituren in een wok. Dep de plakken tahoe droog met keukenpapier en frituur ze in porties in de hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de ui en gember 30 seconden. Voeg de gekookte groenten, taugé, tahoe, sesamolie, oestersaus en witte peper toe en roerbak alles 3 minuten.
- Meng in een kommetje het aardappelzetmeel met 2 eetlepels water. Roer dit mengsel door de ingrediënten in de wok tot de saus iets is gebonden. Breng de tjap tjoy op smaak met zout.
Eet er eventueel deze eenvoudige saté bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten