Je wordt helemaal vrolijk van de zonnige kleuren van deze Spaanse maaltijdsalade.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 el milde olijfolie
125 gr chorizo aan een stukje, dikke chorizo in halve plakjes
500 gr grote rauwe ongepelde gatnalen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
450 gr reuzenbonen, blik (uitgelekt, uit blik)
1 bosje peterselie, grof gesneden
150 gr groene olijven met pit
2 citroenen, gehalveerd
gerookt paprikapoeder naar smaak (Pimentón de la Vera)
- Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak nog 2 min. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de garnalen en groenten in nog 6 min. gaar.
- Neem de pan van het vuur en schep de inhoud met het bakvet op een schaal. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olijfolie. Leg de citroenen op het snijvlak in de pan en bak ze in 4-5 min. mooi bruin.
- Schep de bonen met de peterselie en olijven door het chorizo-garnalenmengsel. Breng de salade op smaak met wat gerookt paprikapoeder en zout. Leg de citroenen bij de salade.
Luister Paco de Lucía op Spotify y que aproveche!
Lekker hoor. Serveer desgewenst naast een frisse groene salade.
Recept uit Delicious NL
Geen opmerkingen:
Een reactie posten