Pagina's

zondag 23 juli 2017

Spaanse bonensalade met paprika, chorizo en garnalen





Je wordt helemaal vrolijk van de zonnige kleuren van deze Spaanse maaltijdsalade.


Ingrediënten voor 4 personen:
4 el milde olijfolie
125 gr chorizo aan een stukje, dikke chorizo in halve plakjes
500 gr grote rauwe ongepelde gatnalen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
450 gr reuzenbonen, blik (uitgelekt, uit blik)
1 bosje peterselie, grof gesneden
150 gr groene olijven met pit
2 citroenen, gehalveerd
gerookt paprikapoeder naar smaak (Pimentón de la Vera)


Bereiding:

  1. Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak nog 2 min. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de garnalen en groenten in nog 6 min. gaar.
  2. Neem de pan van het vuur en schep de inhoud met het bakvet op een schaal. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olijfolie. Leg de citroenen op het snijvlak in de pan en bak ze in 4-5 min. mooi bruin.
  4. Schep de bonen met de peterselie en olijven door het chorizo-garnalenmengsel. Breng de salade op smaak met wat gerookt paprikapoeder en zout. Leg de citroenen bij de salade.


Luister  Paco de Lucía op Spotify y que aproveche!

Lekker hoor. Serveer desgewenst naast een frisse groene salade.



Recept uit Delicious NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten