Briochebrood is erg hip, vooral in de randstad. Brioche met zalm, met gepocheerde eieren of als wentelteefjes.
Sergio zegt dat dit gebakken briochebrood een echte men's dish is. Het is inderdaad erg machtig en volgens hem is het een fantastisch antikatergerecht.
Ingrediënten:
1 vierkant, langwerpig briochebrood
boter
olijfolie, om in te bakken
1 sjalot, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 gr champignonmix
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el hazelnoten. aangekleurd in olijfolie en gehakt
1/2 citroen, het sap
2 el witte wijn
5 el room
2 el jus de veau
2 el bladpeterselie, fijngehakt, plus exta om te garneren
100 gr jonge bladspinazie
10 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding:
- Ontdoe het briochebrood van zijn korsten en snijd in 4 gelijke balken. Bak de briochebalken aan in boter en olijfolie.
- Verhit een pan en stoof sjalot, knoflook en champignons aan in de boter. Voeg de hazelnoot toe en fris af met wat citroensap. Blus met witte wijn, laat het vocht verdampen en voeg room en jus de veau toe. Laat voor de helft inkoken en voeg op het laatst bladpeterselie toe.
- Zet in een andere pan de spinazie aan en kruid met peper. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
- Leg de spinazie op het brood. Rasp er wat Parmezaanse kaas over, Leg vervolgens de paddenstoelenmix erop. Verdeel de jus over het brood.
- Garneer met wat bladpeterselie.
Van de rest van de brioche (want ik maakte maar één toast) maakte ik een soort wentelteefjesgebak met appel. Het recept staat hier..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten