Pagina's

donderdag 22 maart 2018

Taart van Wentelteefjes van Briochebrood en Appels



Van het recept van gebakken brioche met champignons hield ik nog heel veel briochebrood over. Wentelteefjes zou de voor de hand liggende oplossing zijn, maar dit was handiger. Het tekort aan briochebrood vulde ik met een sneetje gewoon brood aan.

Ingrediënten voor 6/8 personen:
Rest oud briochebrood
2 eieren
1/2 liter melk
60 gr suiker
1 vanillepeul
3 of 4 appels (goudrenet)
40 gr boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C.
  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snjd ze in kwarten en daarna in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
  2. Snijd de brioche in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg in een cakevorm een laag briochebrood vervolgens een laag appelschijfjes, vervolgens een laag briochebrood, nog een laag appels en eindig met een laag briochebrood. Dus 3 lagen brood en 2 lagen appel.
  4. Meng in een kom de eieren met de suiker.
  5. Schrap het merg uit de vanillepeul en doe dit bij het ei/suikerrmengsel.
  6. Meng er de melk door.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm.
  8. Verdeel de boter in vlokjes over het briochebrood.
  9. Bak ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 180 graden.
  10. Laat afkoelen en haal het gebak uit de vorm.
Was ouderwets lekker.


Gâteau brioche perdu avec pommes van CuisineSab

Geen opmerkingen:

Een reactie posten