Pagina's

dinsdag 24 april 2018

Witlofsalade met chilipeper, honing, zoete-aardappelchips en granaatappel




Een buitengewoon verrassende lofsalade.

Ingrediënten voor 4 pers.
2 stronkjes witlof
Zoete-aardappelchips gekocht of zelfgemaakt
0.5 theelepel chilipepervlokken
4 eetlepels granaatappelpitjes
1 theelepel honing
1 eetlepel witte balsamicoazijn of
1 eetlepel frambozenazijn
2 eetlepels olijfolie of
2 eetlepels notenolie


Bereiding:

  1. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water.
  2. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden.
  3. Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je zelf de zoete-aardappelchips maken, dan is hier het recept:
Ingrediënten:
500 milliliter zonnebloemolie
2 zoete aardappels (schoongeboend)
Bereiding:
Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties circa 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak.

Recept uit Boodschappen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten