Voor als je geen tarwe, mais of andere koolhydraten wilt eten is dit een prima alternatief.
Ingrediënten voor 2 quesadillas.
1 grote bloemkool (of een bakje van 250 gr bloemkoolrijst)
3/4 (cappuccino) kop geraspte Monterey Jack of Goudse kaas
1 ei
1 theelepel. gedroogde oregano
1/2 theel. gerookte paprika
1 (cappuccino) kop geraspte Cheddar
zout en vers gemalen zwarte peper
1 lente-ui, in dunne plakjes gesneden
Pico de gallo, om te serveren (optioneel)
Zure room, om te serveren (optioneel)
1 grote bloemkool (of een bakje van 250 gr bloemkoolrijst)
3/4 (cappuccino) kop geraspte Monterey Jack of Goudse kaas
1 ei
1 theelepel. gedroogde oregano
1/2 theel. gerookte paprika
1 (cappuccino) kop geraspte Cheddar
zout en vers gemalen zwarte peper
1 lente-ui, in dunne plakjes gesneden
Pico de gallo, om te serveren (optioneel)
Zure room, om te serveren (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij bloemkool in roosjes. Verwerk bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot de textuur op rijst lijkt. Als alternatief kunt u de bloemkool raspen.
- Breng de geraspte bloemkool over naar een grote magnetronbestendige kom en zet de magnetron gedurende 6 minuten op hoog. Pers overtollig vocht uit met een schone theedoek.
- In een middelgrote kom de geraspte bloemkool, eieren, Monterey Jack, oregano en paprika mengen. Meng tot een uniform mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Maak tortilla's: Vorm bloemkoolmengsel in cirkelvormen op de bakplaat en bak tot ze goudbruin zijn, zo'n 15 tot 20 minuten.
- Strooi cheddar en gesneden lente-ui over de helft van de tortilla. Vouw vervolgens de andere kant van de tortilla over de kaas. Herhaal met de andere tortilla. Bak totdat de kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten.
Top met pico de gallo en zure room, indien gewenst, en serveer onmiddellijk.
Recept uit Delish
Geen opmerkingen:
Een reactie posten