woensdag 2 mei 2018

Bloemkool quesadillas

 

 

Voor als je geen tarwe, mais of andere koolhydraten wilt eten is dit een prima alternatief.

Ingrediënten voor 2 quesadillas.
1 grote bloemkool (of een bakje van 250 gr bloemkoolrijst)
3/4 (cappuccino) kop geraspte Monterey Jack of Goudse kaas
1 ei
1 theelepel. gedroogde oregano
1/2 theel. gerookte paprika
1 (cappuccino) kop geraspte Cheddar
zout en vers gemalen zwarte peper
1 lente-ui, in dunne plakjes gesneden
Pico de gallo, om te serveren (optioneel)
Zure room, om te serveren (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220º en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  1. Snij bloemkool in roosjes. Verwerk bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot de textuur op rijst lijkt. Als alternatief kunt u de bloemkool raspen.
  2. Breng de geraspte bloemkool over naar een grote magnetronbestendige kom en zet de magnetron gedurende 6 minuten op hoog. Pers overtollig vocht uit met een schone theedoek.
  3. In een middelgrote kom de geraspte bloemkool, eieren, Monterey Jack, oregano en paprika mengen. Meng tot een uniform mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak tortilla's: Vorm bloemkoolmengsel in cirkelvormen op de bakplaat en bak tot ze goudbruin zijn, zo'n 15 tot 20 minuten.
  5. Strooi cheddar en gesneden lente-ui over de helft van de tortilla. Vouw vervolgens de andere kant van de tortilla over de kaas. Herhaal met de andere tortilla. Bak totdat de kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten.
    Top met pico de gallo en zure room, indien gewenst, en serveer onmiddellijk.


Recept uit Delish

Geen opmerkingen: