Pagina's

zondag 20 mei 2018

Rabarberclafoutis oftewel Flaugnarde



Met kersen is het een Clafoutis en als het andere vruchten bevat is het een Flaugnarde. Deze rabarberflaugnarde was goed gelukt, lekker fris en is makkelijk te maken.


Ingrediƫnten:
Voor de vulling:
500 gram rabarber 
1 sinaasappel, het sap en de schil
25 gram suiker
boter om de schaal in te vetten.
Voor het beslag:
3 eieren op kamertemperatuur
70 gram (spelt)bloem
100 gram suiker
1 tl vanille-extract
1 1/3 cup (330 ml) volle of halfvolle melk

Bereiding:
Verhit de oven voor op 190C.

  1. Vet een ovenschaal in.
  2. De vulling: Schil zonodig de oudere stengels rabarber, snijd ze in stukjes van 3 Ć  4 cm, meng ze in een kom met de suiker, 1 eetlepel sinaasappelsap en een eetlepel sinaasappelzestes.  Zet opzij. 
  3. Het beslag: Mix in een kom de eieren, meel, vanille-extract, 100 gram suiker en de melk glad.
  4. Leg een enkele laag uitgelekte rabarberstukjes op de bodem van een ondiepe ovenschaal. Giet er het beslag over en zet de flaugnarde  ongeveer 45 minuten in de oven. De custard moet net stevig zijn. Bestrooi met poedersuiker.
De flaugnarde is ook koud, de volgende dag lekker.

Misschien heb je rabarber over.
Doe dan de rest van de rabarber in een schaaltje, bedek het met een kruimellaagje van koude boter, meel en rietsuiker, eventueel nog wat havermout en zet het ook in de oven. Eet hem warm









3 opmerkingen:

  1. 500gr rabarber en 25 gr suiker, dat wordt een hele zure taart!!!
    Zelf hou ik niet van te zoet maar deze verhouding lijkt niet te kloppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe zelden suiker bij rabarber, of heel weinig. Als je die kookt wordt hij vanzelf zoet.

    BeantwoordenVerwijderen