Recept van topkok Jan de Wit uit een Allerhande van 1998. Het recept is niet meer te vinden op de website, dus recepten uitknippen loont nog steeds!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg witlof
1 sjalotje
2 plakjes achterham
25 g boter
125 ml runderbouillon
200 + ca.100 ml slagroom
25 g roquefort
4 walnoten
zout en peper
Voorbereiding
Witlof schoonmaken en fijnsnijden, wassen en goed laten uitlekken.
sjalotje pellen en fijnsnipperen. Ham in stukjes snijden.
100 ml halfgeslagen slagroom. Roquefort in flinterdunne reepjes snijden. Walnoten heel fijn hakken.
Bereidingswijze
In pan boter smelten. Sjalotje ca. 2 min zachtjes fruiten. Ham toevoegen en even omscheppen. Witlof, bouillon en 200 ml slagroom toevoegen en aan de kook brengen. Op laag vuur witlof in ca. 15 min gaarkoken.
Met staafmixer witlof pureren. Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven. Soep aan de kook brengen met zout en peper. (denk erom dat de roquefort ook zout is)
Serveertip
Soep over vier soepkommen verdelen. Een laagje halfgeslagen slagroom er over. Roquefort en walnoten erin strooien.
Kwam me bekend voor : https://theblogdeclementine.blogspot.com/2017/02/soupe-dendives.html
BeantwoordenVerwijderen