Pagina's

zondag 13 januari 2019

Broccoli met citroen en knoflook, met de spiralizer




Ik kon weer eens mijn Lidl spiralizer gebruiken, maar het viel niet meer om van de harde broccolisteel 'noedels' te maken.


Ingrediƫnten
3 grote koppen broccoli, roosjes apart en de stelen gesneden met de spiralizer
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel rode pepervlokken
Zout en peper
5 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
Sap van 1 citroen en schil van 1/2 van een citroen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


Bereiding:

  1. Vul een grote pan halverwege met gezout water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de broccoliroosjes en broccoli-'noedels' toe. Kook 2 tot 3 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en dep ze droog.
  2. Verwarm een ietsje olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de bacon in een enkele laag 3 minuten per kant of tot ze bruin en knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier en verkruimel ze.
  3. Veeg de koekenpan schoon, zet hem terug op matig vuur en verwarm de olijfolie. Voeg de broccoliroosjes, de broccoli-noedels en de rode pepervlokken toe; breng op smaak met zout en peper. Dek af en bak de groente gedurende 2 minuten, schud af en toe om. 
  4. Voeg de knoflook, citroensap en schil toe; deksel op de pan en bak nog 5 minuten of tot de broccoli lichtbruin is.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de kaas en het spek erdoor. Serveer warm.
Recept van Ali Maffucci in Food Republic




Geen opmerkingen:

Een reactie posten