Ik kon weer eens mijn Lidl spiralizer gebruiken, maar het viel niet meer om van de harde broccolisteel 'noedels' te maken.
Ingrediƫnten
3 grote koppen broccoli, roosjes apart en de stelen gesneden met de spiralizer
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel rode pepervlokken
Zout en peper
5 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
Sap van 1 citroen en schil van 1/2 van een citroen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Vul een grote pan halverwege met gezout water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de broccoliroosjes en broccoli-'noedels' toe. Kook 2 tot 3 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en dep ze droog.
- Verwarm een ietsje olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de bacon in een enkele laag 3 minuten per kant of tot ze bruin en knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier en verkruimel ze.
- Veeg de koekenpan schoon, zet hem terug op matig vuur en verwarm de olijfolie. Voeg de broccoliroosjes, de broccoli-noedels en de rode pepervlokken toe; breng op smaak met zout en peper. Dek af en bak de groente gedurende 2 minuten, schud af en toe om.
- Voeg de knoflook, citroensap en schil toe; deksel op de pan en bak nog 5 minuten of tot de broccoli lichtbruin is.
- Haal de pan van het vuur en roer de kaas en het spek erdoor. Serveer warm.
Recept van Ali Maffucci in Food Republic
Geen opmerkingen:
Een reactie posten