Ingrediƫnten:
- 1 pond dungesneden speklapjes
- 1 pond schouderkarbonades
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember
- 1 limoen
- 2 el sambal badjak
- 250 ml ketjap manis
- Scheut zoute ketjap (ketjap asin) naar smaak
- 0.5 citroen
- olie om in te bakken
Bereiding:
- Snijd de speklapjes en schouderkarbonades in stukjes en verwijder het bot. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember in lange dunne plakken (zo kan je ze er later makkelijker uitvissen).
- Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak de speklappen in de pan en voeg na circa 1 minuut de schouderkarbonades toe. Snijd de limoen in vieren en voeg toe. Bak circa 1 minuut. Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe. Bak de uien even aan en voeg dan de knoflook toe en roer goed door de pan. Schuif alles opzij en voeg de gember toe zodat die ook even kan bakken. Voeg de ketjap manis, ketjap asin en het sap van de citroen toe, roer goed en laat circa 10 tot 20 minuten sudderen op hoog vuur.
Serveer met witte rijst en wat gebakken uitjes er overheen.
Recept van oma Betty op 24kitchen
Klik hier voor de video.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten