Beetje ouderwets en best lekker, deze paddenstoelenragout met blauwe kaas. Ik heb er ham door gedaan omdat ik die nog over had van het recept van prei met raclette, maar echt nodig heb je de ham niet.
Ingrediënten 2 personen
2 el boter of olijfolie
2 grote
sjalotten in stukjes
500 gr
gemengde kastanje- en champignons in stukjes of in vieren
2 dl
kippenbouillon
worcestersaus
150 gesneden hamreepjes
1 of 2
teentjes knoflook, gehakt
tijm
1 volle el bloem
2 dl
slagroom
zout en
versgemalen peper,
50 gr blauwaderkaas van koemelk
klein
gedroogd chilipepertje verkruimeld
- In de boter of olijfolie de fijngesneden sjalotten en knoflook ca. 5 min. meebakken. De in stukken gesneden paddenstoelen en de geriste tijm ca. 4 min meebakken. Giet er eventueel nog een scheutje witte wijn bij en laat inkoken.
- 1 volle el bloem erover strooien en ca. 3 min meebakken. 2 dl kippenbouillon en 2 dl slagroom erbij schenken, de kaas en het verkruimelde chilipepertje erbij en 10 minuten zachtjes laten inkoken.
- De laatste 3 minuten de ham erbij. Op smaak brengen met zout, peper en worcestersaus.
Deze ragout
kan je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al
roerend en voeg wat kokend water toe als de ragout te dik blijft.
Lijkt lekker !!!
BeantwoordenVerwijderenGa het proberen.
Ik heb dit niet gegeten, maar verzwolgen!
BeantwoordenVerwijderenZulk eten categoriseren wij altijd onder de naam Trogvoer.
Heeeerlijk, dank voor het recept.
Geweldig 👍
BeantwoordenVerwijderen