Pagina's

dinsdag 5 maart 2019

Champignonragout met Blauwaderkaas






Beetje ouderwets en best lekker, deze paddenstoelenragout met blauwe kaas. Ik heb er ham door gedaan omdat ik die nog over had van het recept van prei met raclette, maar echt nodig heb je de ham niet.


Ingrediënten 2 personen
2 el boter of olijfolie
2 grote sjalotten in stukjes
500 gr gemengde kastanje- en champignons in stukjes of in vieren
2 dl kippenbouillon
worcestersaus
150  gesneden hamreepjes
1 of 2 teentjes knoflook, gehakt
tijm
1 volle el bloem
2 dl slagroom
zout en versgemalen peper,
50 gr blauwaderkaas van koemelk
klein gedroogd chilipepertje verkruimeld

Bereidingswijze:
  1. In de boter of olijfolie de fijngesneden sjalotten en knoflook ca. 5 min. meebakken. De in stukken gesneden paddenstoelen en de geriste tijm ca. 4 min meebakken. Giet er eventueel nog een scheutje witte wijn bij en laat inkoken.
  2. 1 volle el bloem erover strooien en ca. 3 min meebakken. 2 dl kippenbouillon en 2 dl slagroom erbij schenken, de kaas en het verkruimelde chilipepertje erbij en 10 minuten zachtjes laten inkoken. 
  3. De laatste 3 minuten de ham erbij. Op smaak brengen met zout, peper en worcestersaus.


Deze ragout kan je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend en voeg wat kokend water toe als de ragout te dik blijft.



3 opmerkingen:

  1. Ik heb dit niet gegeten, maar verzwolgen!
    Zulk eten categoriseren wij altijd onder de naam Trogvoer.
    Heeeerlijk, dank voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen