De echte salsa is geen tomatensaus, maar meer een gebonden gerookte paprikapoeder saus.
Ingrediënten:
1/2 ui
1/2 el pimentón dulce (zoet)
1 el pimentón picante
2 el meel
halve liter kippenbouillon
Bereiding:
- Hak de ui fijn en bak ze zachtjes in een koekenpan met 4 el olijfolie, zonder dat de ui bruin wordt.
- Roer er de beide paprikapoeders door.
- Voeg het meel toe, roer goed door zodat de roux niet aanbakt. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe (als de kippenbouillon heet is, even de roux van het vuur halen en dan een gedeelte van de bouillon erdoor roeren zodat het niet klontert). Laat 10 minuten op een zacht vuurtje binden.
- Giet, als het de juiste consistentie heeft, de saus in de beker van de staafmixer en roer de saus glad.
- Sprenkel de saus over de aardappelen.
Je kunt de saus natuurlijk zo pikant maken als je zelf wil.
De patatas bravas had ik van de Lidl. Je kunt ze natuurlijk des te lekkerder zelf maken. Schil de aardappels en snij ze in onregelmatige stukken zo groot dat je ze in een hap in de mond kunt steken. Bak ze in olijfolie. Of kook ze eerst een paar minuten en bak ze daarna.
Pimentón dulce heb ik gezien bij Albert Heijn en bij Dille & Kamille de picante. Ik koop ze meestal op het vliegveld van Girona.
Recept En Directo al Paladar,
Recept En Directo al Paladar,
Op de Dulce (zoete) staat een een rond pepertje |
Op de picante staan een of meer pepers afgebeeld. |
Was je flesje van de Lidl Frankrijk op ?
BeantwoordenVerwijderenDie was al heel gauw op. Deze saus is net zoiets.
BeantwoordenVerwijderen