Ingrediënten:
1 pakje Halloumi kaas, in blokken gesneden
1 kleine aubergine, in grote blokken gesneden
1 grote aubergine, in grote blokken gesneden
1 paprika, in grote stukken gesneden
1 tl zout
2 tenen knoflook, gekneusd
1 el olijfolie
2 tl harissa
sap van 1 citroen
Voor de dressing:
1 grote tomaat, zonder vel of zaadjes
1/2 tl harissa
2 el yoghurt
1 tl verse gehakte munt
Bereiding:
- Bestrooi de stukjes aubergine met zout en laat 20 minuten in een vergiet uitlekken. Was vervolgens het zout er af en droog de blokjes.
- Blancheer de stukjes courgette 20 seconden in kokend water, schep ze eruit en laat ze uitstomen.
- Doe de aubergine, courgette, paprika en halloumi in een schaal. Voeg de knoflook, harissa, citroensap en olijfolie toe. Meng goed en laat tenminste 1 uur marineren.
- Rijg de blokjes aan de satéstokjes en gril ze op de barbecue of onder de hete grill. (Ik legde ze op de bakplaat).
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Het is geen pittige spies, daarvoor zit er te weinig harissa in.
Het viel me op dat hoe langer je de halloumi marineert, des te minder 'piept' de kaas.
Recept van Booths.UK
Recept van Booths.UK
Geen opmerkingen:
Een reactie posten