Pagina's

zaterdag 21 september 2019

Italiaanse Maaltijdsalade van Netflix van Nancy Silverton




Perfect weer dit weekend voor deze mooie na-zomerse salade. Nancy Silverton runt de restaurants Osteria Moza in Los Angeles en is te zien in de Netflix-serie Chef's Table. In de dressing zit aardig wat olijfolie door, maar door het citroensap en de azijn is ze toch lekker fris.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 krop ijsbergsla
1 krop radicchio (of andere rode sla)
1 rode ui, gehalveerd en in hele dunne halve ringen
250 gram kerstomaten, in kwarten
400 gram kikkererwten
1 biologische salami (150 gram), in dunne plakjes
150 gram mini mozzarella
5 peperoni pepertjes, in plakjes
Sap van 1/2 citroen
Gedroogde oregano
Voor de dressing:
Sap van 1/2 citroen
2,5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels gedroogde oregano
2 tenen knoflook
350 ml olijfolie (ja, zoveel)
Zout & peper

Bereiding:
  1. Snijd de ijsbergsla en radicchio in dunne repen. Halveer ze, snijd de kern eruit en halveer ze nog een keer over de lengte. Daarna snijd je er makkelijk repen van.
  2. Meng alle ingrediƫnten voor de sla door elkaar in een grote kom.
  3. Maak dan de dressing. Plet de tenen knoflook en wrijf ze tot een pasta in een vijzel. Of hak ze fijn, bestrooi ze met een beetje zout en wrijf ze tot een pasta met de platte kant van je mes.
  4. Klop de knoflook door elkaar met de rode wijnazijn, citroensap, oregano en zout en peper. Laat 5 minuten staan en voeg daarna de olie toe terwijl je blijft kloppen, in een dun straaltje. Als je een gebonden vinaigrette hebt, is de dressing klaar. Proef en breng op smaak.
  5. Meng wat van de dressing door de salade. Waarschijnlijk hou je nog wat dressing over, die kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren.
Recept gelezen in Culy.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten