Pagina's

zondag 9 februari 2020

Arepa's met limoen en knoflookgarnalen




Het recept voor de arepa broodjes staat hierHet beslag is heel eenvoudig: maismeel met water en een snuf zout met de hand door elkaar roeren, laten rusten en de broodjes bakken in een koekenpan.  De beschrijving staat op de verpakking van het P.A.N. maismeel.
Dit recept uit Venezuela  gaat een stapje verder. Nadat de arepa's 3-4 minuten gebakken of gegrild zijn, leg je ze in een 190℃ oven en bak je ze tot ze hard zijn en hol klinken als je er er op tikt. Dat kan 15 tot 40 minuten duren.

Ingrediënten voor 6 st:

  • 1½ el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden of gehakt
  • 24-30 medium grote gepelde garnalen, zo nodig in kleinere stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, klein gesneden
  • 1 jalapeño (of een andere pikante chilipeper) zaad verwijderd en klein gesneden
  • 1 grote tomaat, klein gesneden
  • ¼ witte of rode ui, fijn gesneden
  • 3 tl limoensap
  • 3 tl sinaasappelsap
  • korianderblaadjes, gehakt
  • citroensap naar smaak
  • Opgewarmde arepa's
  • Eventueel 240 gr mozzarella of andere geraspte kaas.


Bereiding:
  1. Bak in een middelgrote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak al roerend zachtjes gedurende 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten aan een kant, draai ze en bak ook de andere kant 2 minuten tot ze rose zijn.
  2. Roer er de paprika, peper, tomaat en ui door en bak 2 minuten. Roer er het limoen- en sinaasappelsap door, bak 3-4 minuten tot het sap volledig ingekookt is. Roer er de koriander door, strooi er zout en peper over en een beetje citroensap, haal de pan van de hittebron af.
  3. Snijd de arepa broodjes door en beleg de onderkant met het garnalenmengsel.
  4. Beleg de garnalen eventueel met kaas en laat een minuut of 2 smelten en bedek met de bovenkant van het broodje.

Recept SBS Food.  "It's a little messy but really, really good, just like I’m on a beach in Venezuela!"



Geen opmerkingen:

Een reactie posten