Pagina's

vrijdag 8 mei 2020

Visfrites zoals in Italië - Fritto misto di pesce



Op veel Italiaanse markten koop je ze in een puntzak, deze gefrituurde visjes in een deegjasje. Het recept  stond Il Giornale della Fiera en ik gebruikte alles uit mijn diepvries: gepelde garnalen, kabeljauw en inktvistubes die ik in ringetjes sneed.

Ingrediënten:
Het sausje:
  • 1 teen knoflook
  • 3 gezouten ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 150 gr mayonaise

De vis:
  • 6 schoongemaakte sardines
  • 12 baby inktvisjes
  • 12 gepelde grote rauwe garnalen
  • 250 gr kabeljauw of andere witvis

Het beslag:
  • 200 gr bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 eiwit
  • zout en peper

Verder:
 olie om te frituren en partjes citroen

Bereiding:
  1. Pel en snipper de knoflook. Wrijf in de vijzel de knoflook met de ansjovisfilets, de kappertjes en het citroensap fijn. Meng er de mayonaise doorheen
  2. Fileer de sardines: snijd met een scherp flexibel mes de kop eraf. Leg een platte hand op de vis en snijd met het mes horizontaal het vlees van de graat. 
  3. Trek aan de tentakels van de inktvisjes en snijd ze net onder de ogen af. Verwijder het kraakbeen uit de lijfjes en snijd de lijfjes in brede ringen. 
  4. Snijd de kabeljauw in reepjes. 
  5. Dep de garnalen, de sardinefilets, de inktvistentakels en -ringen en de kabeljauwreepjes droog met keukenpapier.
  6. Roer achtereenvolgens de olijfolie en 300 ml lauwwarm water door de bloem. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Wentel de vis, de inktvis en de garnalen door het beslag en laat ze een voor een voorzichtig in de hete olie zakken. Frituur goudbruin en krokant. Serveer in een puntzak met de citroenmayonaise en de citroenpartjes .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten