Beluga linzen zijn kleine zwarte linzen en worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. Ze hebben een heerlijke 'bite'.
Ingrediƫnten:
Bereiding:
Recept uit Extra Vierge van Sandra Alvarez
Ingrediƫnten:
- 150 g belugalinzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g ui, fijngesnipperd
- 50 g wortel, in kleine stukjes
- 1-2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
- 1 laurierblad
- ¼ theelepel tijm + wat extra om op smaak te brengen
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel truffelolie + extra om te bedruppelen
- 4 eieren, zachtgekookt
- fijngehakte bieslook
Bereiding:
- Was en spoel de belugalinzen.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en wortel ca. 3 minuten op middelhoog vuur totdat de ui glazig is. Voeg de linzen, knoflook, het laurierblad en de tijm toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.
- Voeg 500 ml water toe en kook de linzen met een deksel op de pan in ca. 20-30 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout, zwarte peper en tijm.
- Giet de linzen af. Meng de Parmezaanse kaas en truffelolie door de linzen.
- Serveer met een zachtgekookt ei per persoon. Garneer met bieslook en druppel er een beetje truffelolie over.
Recept uit Extra Vierge van Sandra Alvarez
Geen opmerkingen:
Een reactie posten