Pagina's

woensdag 9 december 2020

Aardappelen, Paprika, Pinda's en Specerijen

 


Een snel en lekker kruidig gerechtje dat ik maakte met een beker bijna vergeten snoeppaprika's. De kruiden zijn een beetje Indiaas, of Mexicaans of zo. Je kunt het zo eten als vegetarisch hoofdgerecht, of bijvoorbeeld in warme tortilla's met kaas, met roerei, over rijst, met roti.

Ingrediënten

  • 2 el extra olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 tl. venkelzaad
  • 1 kleine gele ui, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 1 grote aardappel, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 2 middelgrote rode paprika's, in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 theelepel (of meer) zout
  • ¼ kopje geroosterde ongezouten pinda's, geplet
  • 1 eetlepel (of meer) vers limoensap (vanaf ongeveer een halve limoen)

Bereiding:

Stap 1

Verhit de olie in een grote koekenpan tot het glinstert. Voeg de komijnzaadjes toe en bak ze al roerend tot ze een gemiddelde bruine kleur hebben, ongeveer 1 minuut. Verminder de warmte tot medium en roer de venkelzaden erdoor. Voeg de ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze doorschijnend zijn, 4-6 minuten.

Stap 2

Roer de aardappel erdoor en verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag in de pan. Dek af en bak tot de aardappelblokjes mals en niet papperig zijn (een beetje aanbakken op de bodem is o.k.), 7-10 minuten. Roer de paprika en het zout erdoor. Dek af en kook tot de paprika's iets zachter zijn, 5-7 minuten. Schraap met een grote lepel of spatel de heerlijke bruine stukjes van de bodem van de pan en roer ze door het aardappelmengsel.

Stap 3

Roer er pinda's en limoensap door. Proef en pas het limoensap en zout aan, indien nodig, voor het opdienen.



Recept Bon Appétit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten