Pagina's

zaterdag 20 maart 2021

Broodbol met Tonijnsaus, Bacon en Rucola




Onze Limburgse Janneke Philippi doet voor mij niet onder aan menig beroemde televisiekok. Haar recepten zijn onder meer te lezen in Albert Heijn kookboeken, maandelijks in  Delicious en natuurlijk haar eigen kookboeken. Kijk maar eens op haar website Studiophilippi.
 

"De Italiaanse klassieker van kalfsvlees met tonijndressing, vitello tonnato, ken je waarschijnlijk wel. Ik vind ‘m heerlijk, niet in de laatste plaats door de romige tonijndressing. Die smaakt minstens zo goed op sandwiches en knapperig brood. Meestal maak ik meteen een dubbele portie. Je kunt de tonijndressing prima in een jam- of weckpot in de koelkast bewaren."

Het recept is voor een groot rond brood dat je naderhand in porties snijdt, wat me heel leuk lijkt, voor mij alleen is dat een beetje veel en heb ik een triangelbroodje gebruikt.

Ingrediƫnten voor 6-8 personen:
  • 1 ongesneden broodbol (van circa 400 gram)
  • 150 gram tonijn in olijfolie (blikje)
  • 1 ansjovisfilet in olijfolie (blikje)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram bacon, in plakjes
  • handvol rucola
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 theelepels kappertjes, grofgehakt
Bereiding:

Pureer de tonijn met de ansjovisfilet en de mayonaise met de staafmixer. Verdun de dressing met de wijn en breng op smaak met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de plakjes bacon knapperig uit.

Snijd de broodbol open. Besmeer de onderste helft royaal met de tonijndressing. Beleg het brood met de rucola, de ui, de bleekselderij en de bacon. Strooi de kappertjes en peper naar smaak erover.

Dek af met de bovenste helft van het brood en snijd de bol in mooie punten.



Janneke ziet er nu een stuk leuker uit, maar dat Limburgs in deze video heeft ook wel wat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten