Pagina's

dinsdag 20 april 2021

Salade met Kip, Mango en Chili




Ingrediënten voor 2 a 3 personen:
  • 1 mango (in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden)
  • 1 bosui (fijngehakt)
  • 1 - 2 rode pepers (of naar smaak) zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • sap van 2 limoenen (naar smaak)
  • 1 koude gare kipfilet (in stukjes gesneden*)
  • 1 little gem sla (in plakjes of gehakt)
  • 1 groot handvol verse koriander (fijngehakt)
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 4 druppels geroosterde sesamolie

Bereiding:

Doe de mangoblokjes met het eventuele sap in een kom en meng met je handen de gehakte lente-ui en chili erdoor en pers het limoensap uit: gebruik zo veel of zo weinig als je wilt; Eerlijk gezegd varieert de hoeveelheid sap die je uit een limoen kunt halen enorm van de ene tot de andere.

Laat het intrekken terwijl je verder gaat met de rest van het snijden en hakken, maar hoe je het ook doet, doe de stukjes kip en de kleine gesneden/gehakte sla en het meeste van de verse koriander erbij  en meng met je handen . Voeg de olie toe en meng opnieuw, stort over een grote serveerschaal en strooi het resterende beetje verse koriander erover.

* Pocheer de kip of bereid hem als volgt:

Verhit een grillpan, leg de kipfilet erop en gril 3 à 4 minuten per kant.
Leg op een dubbele laag alu folie
strooi er zout en peper over
rasp er met een zesteur citroenschilletjes over,  knijp er citroensap over uit giet er een scheutje witte wijn en olijfolie over.
Pak de pakketjes goed in  zodat er geen lucht ontsnapt.
Plaats de pakketjes een minuut of 8 in een voorverwarmde oven op 200 ℃.


Recept uit: 



2 opmerkingen: