Pagina's

vrijdag 7 mei 2021

Peperonata uit de pan








Je kunt peperonata als bijgerecht bij vlees of vis eten, of gewoon als zelfstandige hapje met brood erbij of op een broodje met bijvoorbeeld ham of kaas..

Ingrediƫnten:
  • rode, oranje en rode paprika's
  • uien, ongeveer 1/3 van het gewicht van de paprika's
  • scheutje witte balsamico-azijn of wittewijn-azijn
  • 1 theelepel zout
  • Je kunt er ook nog stukjes tomaat bijdoen.

Bereiding:

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken (ca. 3 x 3 cm, dit recept doet helemaal niet aan fijnsnijden). Pel en snipper (grof) de uien. 

Doe de olijfolie in een grote braadpan en fruit de uien op een zacht vuurtje (ca. 5 minuten). Zet dan het vuur iets hoger (tot je een matig hoog vuur hebt), voeg de paprika's (en de tomaten) toe en bak deze 5 minuten. Zet dan het vuur weer laag en laat alle groenten nog zo'n 15 minuten opstaan. Doe er  een scheut azijn bij, meng en laat de azijn 5 minuten inkoken. De paprika's moeten gaar zijn, maar niet zacht en slap! 

De Peperonata kan zowel warm als koud geserveerd worden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten