Mijn zus zei dat deze salade op knapperige bodem zo lekker is, dat ik hem ook gelijk gemaakt heb.
Ingrediƫnten voor 4 pers.:
1 rol bladerdeeg
3 tomaten (verschillende soorten en kleuren)
2 Chavignol of Crottin de Pays geitenkaasjes
1/2 rode ui
2 zoete groene pepers van de Turkse winkel of een puntpaprika
enkele Kalamata olijven
tapenade van zwarte olijven, gekocht of zelf gemaakt (Klik hier voor het recept)
gedroogde oregano
dressing van olijfolie en sherryazijn
wat basilicumblaadjes
Taartvorm van ca. 28cm ⌀
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °
Snijd het bladerdeeg bij en bekleed de bakvorm hiermee en maak een kleine rand door het deeg om te rollen. Prik met een vork de bodem in. Bedek met een vel bakpapier, leg er keramische knikkers, oude peulvruchten zoals witte bonen of kikkererwten op. (Ik doe er ook wel eens oude munten op).
Bak 20 minuten, haal de vorm uit de oven, verwijder voorzichtig het papier met de bonen.
8 tot 10 minuten verder bakken, afhankelijk van de oven, de bodem moet krokant zijn. Prik de eventuele bobbels in met een vork.
Laat afkoelen
Snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de paprika's of paprika's en de uien in ringen , snijd de kaasjes in plakken.
Maak de dressing van 2 eetlepels sherryazijn, 4 olijfolie, zout en peper
Verdeel 2-3 eetlepels tapenade over de afgekoelde bodem
schik de tomatenschijfjes in rozet
beleg met de paprika en de kaas
besprenkel met olijfolie
bestrooi met oregano
en zet onder de ovengrill tot de kaas een beetje begint te smelten
haal uit de de oven en beleg met de rode ui en de olijven, de dressing en een paar basilicumblaadjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten