Ingrediënten:
1 pot of blikje ontpitte zwarte olijven van 200 g1 eetlepel afgespoelde kappertjes12 ansjovis in olie, afgespoeld2 of 3 teentjes knoflook, afhankelijk van de grootte1 theelepel Provençaalse kruiden(in dit geval heb ik blaadjes verse tijm en rozemarijn uit de tuin gebruikt, heel fijngehakt)schil van 1/2 citroen en het sap ervanolijfolie
Bereiding:
- Spoel de olijven goed af, doe ze in een hakmolentje, blender of beker van de staafmixer, voeg de overige ingrediënten toe:
- kappertjes, ansjovis, kruiden en ontvelde knoflook, een beetje citroenschil, wat olijfolie (10cl om mee te beginnen). Mix en giet ondertussen de olijfolie in een straaltje erbij en mix tot het de gewenste consistentie heeft: een tapenade die nog wat kleine stukjes bevat en smeuïg is.
- Voeg de rest van de citroenschil toe, proef om de kruiden aan te passen, geen zout toevoegen, wel eventueel peper en citroen.
- Doe in een schone pot (bijvoorbeeld het potje van de olijven) en bedek de tapenade met een laagje olie.
Deze tapenade is in de koelkast twee tot drie weken houdbaar.
De olijven had ik van Xenos.
Recept ut Cuisine en folie van Coco de Nice
Een andere recept voor tapenade met tonijn
Oh dat zal Coco de Nice leuk vinden dat ze zelfs in Nederland wordt gelezen ! Ik heb haar jouw artikel doorgestuurd.
BeantwoordenVerwijderenhooo thank you very much for this recette !
BeantwoordenVerwijderenI'm so happy
kiss