De buurman had prachtige forellen gevist, waarvan ik er een paar mocht hebben. Een klassiek gerecht uit de Franse keuken:
Ingrediƫnten:
1 forel p.p.
bloem
boter
melk
geschaafde amandelen
peterselie
Bereiding:
- Roer peper en zout door de bloem.
- Maak iets olie en ca. 40 gram boter heet in de koekenpan, haal de forellen door de melk en wentel ze door de bloem.
- Leg de forellen naast elkaar in de pan, schud af en toe om vastplakken te voorkomen en keer de vissen na ca. 6 min. zacht bakken om.
- Bak de forellen nog 5 minuten, of tot het vlees opaque is en niet meer rood van binnen.
- Laat intussen in een steelpannetje een klont boter heet worden, bak daarin onder geregeld omschudden de amandelssnippers goudbruin. Strooi er wat zout over.
- Leg de forellen op een warme schotel en schep de boter met de amandelen over de vis.
- Strooi er gehakte peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten