maandag 17 oktober 2011

Forel met amandelen


De buurman had prachtige forellen gevist, waarvan ik er een paar mocht hebben. Een klassiek gerecht uit de Franse keuken:
Ingrediënten:
1 forel p.p.
bloem
boter
melk
geschaafde amandelen
peterselie
olie

Bereiding:
  1. Roer peper en zout door de bloem.
  2. Maak iets olie en ca. 40 gram boter heet in de koekenpan, haal de forellen door de melk en wentel ze door de bloem.
  3. Leg de forellen naast elkaar in de pan, schud af en toe om vastplakken te voorkomen en keer de vissen na ca. 6 min. zacht bakken om.
  4. Bak de forellen nog 5 minuten, of tot het vlees opaque is en niet meer rood van binnen.
  5. Laat intussen in een steelpannetje een klont boter heet worden, bak daarin onder geregeld omschudden de amandelssnippers goudbruin. Strooi er wat zout over.
  6. Leg de forellen op een warme schotel en schep de boter met de amandelen over de vis.
  7. Strooi er gehakte peterselie over.

Geen opmerkingen: