Ingrediënten:
1 pak van 250 g wilde zalm (diepvries Lidl)
1 eetlepel geraspte gember
1 kleingesneden lenteuitje
1 klein ei
theelepel sriracha of klein gesneden pepertje of sambal
peper en zout
eventueel kokosrasp
Bereiding::
Ontdooi de zalm.
- Verwijder het eventuele donkere gedeelte en snij de zalm in piepkleine stukjes.
- Rasp de gember.
- Snij het lente-uitje in kleine stukjes.
- Meng alles doorelkaar.
- Meng in een kommetje het losgeklopte ei met de sriracha.
- Voeg dit bij de rest.
- Als het mengsel erg nat is, kan er kokosrasp toegevoegd worden.
- Vorm er 4 koekjes van en laat opstijven in de koelkast, of bij haast in de diepvries.
- Bak ze goudbruin in een tefalpan in een klein beetje olie.
Geen bijzonder recept; ik had ooit zoiets gemaakt van gewone zalm, en toen vond ik het veel te vet. Deze zalm is droger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten