donderdag 12 januari 2012

Koolhydraatarme zalmkoekjes


Ingrediënten:
1 pak van 250 g wilde zalm (diepvries Lidl)
1 eetlepel geraspte gember
1 kleingesneden lenteuitje
1 klein ei
theelepel sriracha of klein gesneden pepertje of sambal
peper en zout
eventueel kokosrasp

Bereiding::
Ontdooi de zalm.
  1. Verwijder het eventuele donkere gedeelte en snij de zalm in piepkleine stukjes.
  2. Rasp de gember.
  3. Snij het lente-uitje in kleine stukjes.
  4. Meng alles doorelkaar.
  5. Meng in een kommetje het losgeklopte ei met de sriracha.
  6. Voeg dit bij de rest.
  7. Als het mengsel erg nat is, kan er kokosrasp toegevoegd worden.
  8. Vorm er 4 koekjes van en laat opstijven in de koelkast, of bij haast in de diepvries.
  9. Bak ze goudbruin in een tefalpan in een klein beetje olie.

Serveer met de komkommersalade van Jamie en een dot citroenmayonaise.

Geen bijzonder recept; ik had ooit zoiets gemaakt van gewone zalm, en toen vond ik het veel te vet. Deze zalm is droger.

Geen opmerkingen: