Ingrediënten voor 4 personen:
1 entrecôte van 700 gr.
olijfolie
groene peperkorrels
Saus:
300 gr rode ui
250 ml rode wijn
witte azijn
35 gr boter
Bereiding:
- Wrijf de entrecôte in met de olie en gekneusde peperkorrels en laat hem ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
- Snij de ui in ringen. Doe de ui in een pan met 35 gr boter, 200 ml water, 4 el azijn en zout en zet op het vuur.
- Laat in een andere pan de wijn tot de helft inkoken.
- Voeg de ingekookte wijn toe aan de uien zodra het kookvocht van de uien verdampt is en het vet begint te spetteren.
- Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel 1 minuut.
- Gril de entrecôte ca. 2.5 minuut per kant op een heel hete gril.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten